Traditii in noaptea de revelion

Pentru superstitiosi, noaptea dintre ani este o mare provocare. Sunt multe ritualuri pe care ar trebui sa le aplice pentru a avea mult belsug pentru anul care urmeaza. Unele superstitii au legatura cu alungarea spiritelor rele si malefice sau cu atragerea norocului.

Sarurul de la miezul noptii este si el foarte important, se spune ca marcheaza modul in care va evolua relatia in urmatorul an. In noaptea dintre ani se spune ca nu este bine sa taiati cu foarfeca, pentru ca va taiati norocul. In casa nu trebuie sa lipseasca vascul.

Este bine ca de Anul Nou sa va prinda cu ceva banii in buzunar pentru a va bucura de ei tot anul. Numarul lor nu este importat, puteti avea in buzunar cateva monede, este deajuns.

Datoriile trebuie achitate, cel putin asa este superstitia. Aici nu se incadreaza si ratele la banci :).

In romania traditia spune ca este foarte important zgomotul din noaptea de anul nou.Se spune ca alunga spiritele rele. Nu uitati ca paharul de vin trebuie sa fie tot timpul plin.

Obiceiuri de pe la altii
ELVETIA: Se sarbatoreste Sfantul Silvestru, unde toti localnicii se costumeaza in lucruri neobisnuite. Traditia spune ca in anul 314 s-a capturat un monstru de mare ce v-a scapa si va disctruge lumea.

SPANIA: De anul nou se manaca 12 boabe de strugure , pentru fiecare bataie a ceasului care vestesc trecerea in anul urmator. Cele 12 boabe de strugure reprezinta cate o dorinta pentru fiecare luna din anul care urmeaza.

SCOTIA: Aici anul nou se numeste “Hogmanay”. Scotienii cred ca prima persoana care intra in casa aduce noroc sau ghinion. Va fi norocos daca intra un barbat, de preferinta brunet care sa aduca un cadou.

JAPONIA: Anul nou, numit si Öshogatsu”este ce-a mai importanta sarbatoare. Japonezii se strang la templu pentru a asista la cete 108 batai de gong care anunta trecerea in noul an.

RUSIA: Dupa ora 12 noaptea, rusii deschid usile si ferestrele ca noul an sa le intre in casa.
PERU: Cu cateva zile inainte de anul nou, locuitori confectioneaza niste papusi din paie sau hartie care se numesc”munecos”. Papusile reprezinta anul care a trecut,vor fi arse la 12 noaptea.

ITALIA: Cei mai ciudati dintre toti par a fi italieni, ei au un obicei de a arunca pe fereastra lucrurile vechi. Se arunca haine, vase,tacamuri etc. Anul nou se numeste “Capodanno”
Sper ca v-au placut aceste obiceiuri, unele dintre ele chiar haioase.

Un an nou fericit !

La multi ani !